…Erkam’ dan Suffe’ye, medreseden dik yokuşlara

Ankara’daki kardeşlerimiz bize rahat ulaşabilsinler diye, Kur’an Nesli Vakfı’nın Ulus’taki Çankırı Caddesi, Tuncay İş Merkezi 24/24’deki merkezinde, Salı günleri, hanım ve bey kardeşlerimize Kur’anî kavramlar ve meal dersleri verilmektedir.

İslam’ın ilk yıllarındaki ‘Erkam’, ‘Suffe’ ve devamındaki dönemlerinde ‘medrese’ eğitim modellerinin sentezinde eğitim veren Kur’an Nesli Vakfı, eğitimle birlikte ‘yardımlaşma’ ve ‘ortak hareket’ bilincinin yerleşmesine gayret etmektedir.

Kalabalık şehirlerde yalnızlaşan aile ve bireylerin, kendilerini rahat hissedecekleri, kardeşlik ve muhabbet bulacakları ‘sekine havuzu’ olmayı gaye edinen Kur’an Nesli Vakfı, ailedeki her ferdin, kendini bulacağı, kendini göstereceği, ortak hareket edebileceği ortam olma amacındadır.